Haventje naast psychologische praktijk

 

WERK EN STRESS

PSYCHOLOOG AMSTERDAM

behandeling van stressstoornissen en loopbaanontwikkeling

 

 

DE PSYCHOLOGISCHE PRAKTIJK

________________________________________________________________________________________


De specialisaties van de praktijk bevinden zich op het terrein van spanningsklachten, stressziekten (overspannenheid, burnout) en loopbaangegeleiding.

Ingrijpende veranderingsprocessen in het leven kunnen ook spanningen en vragen oproepen. Het kan een voordeel zijn om individuele coaching te krijgen in turbulente levensfasen of in een situatie waarin er belangrijke nieuwe ontwikkelingen in je werk plaatsvinden, of als je je loopbaan in een nieuwe richting wilt sturen.

Meer informatie over de specialisaties vind je op de website van Psychologisch Centrum aan het IJ.

 

ACHTERGROND EN BENADERINGSWIJZE

De gesprekken zijn gericht op het zoeken naar inzicht in de aard van de problemen, verwerking van problemen en zoeken naar manieren om hier in het dagelijks leven en in de toekomst mee om te gaan. Het ontdekken van je innerlijke waarden en je eigen probleemoplossende vermogens is belangrijk hierbij.

De behandeling heeft ook een praktische kant. Wellicht merk je dat het nodig is om je leven op bepaalde punten te veranderen. We zullen dan manieren zoeken waarop je dat in praktijk kunt brengen, aan de hand van een stappenplan en oefeningen.

In de gesprekken kunnen diverse technieken en hulpmiddelen gebruikt worden. We werken bijvoorbeeld soms met sterkte-zwakte analyses, omgevingsanalyses, tijdslijnen. We maken soms ook gebruik van diverse creatieve middelen en we werken in sommige gevallen bijvoorbeeld met (dag)dromen, rollenspelen, projectieve technieken of meditatieve technieken en (geleide) fantasieën of brainstormsessies.

De coachingstrajecten zijn bedoeld voor individuele personen of kleine groepen/teams.zeilzicht bij de psychologische praktijk

 

TIJDSDUUR, GANG VAN ZAKEN EN KOSTEN

De duur van de psychologische behandeling of het coachingstraject kan heel verschillend zijn, afhankelijk van de situatie. In sommige gevallen is het voldoende om enkele maanden tot een half jaar gesprekken te voeren. In enkele gevallen hebben mensen genoeg aan een paar gesprekken. In andere gevallen kan een veranderingstraject jaren duren.

Daarnaast is de duur van de behandeling ook afhankelijk van de doelen die je ermee wilt bereiken. Als je een aantal complexere zaken op een diepgaander, fundamenteler niveau wilt onderzoeken en veranderen heb je gewoonlijk meer tijd nodig. Het traject kan sneller gaan als het je alleen te doen is om een praktische oplossing voor een enkel concreet probleem.

Een coachingstraject op het terrein van loopbaanontwikkeling duurt gewoonlijk enkele maanden. De doelstelling van zo'n traject formuleren we in onderling overleg.

Gewoonlijk vinden gesprekken eenmaal per week gedurende 45 minuten plaats. Soms is er ‘huiswerk’ om tussen de afspraken door uit te voeren.

In het eerste gesprek brengen we de problemen en de algemene situatie in kaart. We stellen voorlopige werkdoelen vast. In de daaropvolgende gesprekken gaan we verder op de problemen in. Dit gebeurt steeds in overleg en de benaderingswijze kan in de loop van het traject indien nodig bijgesteld worden.

Kosten in 2020:

De kosten voor een standaard consult van 45 minuten gesprekstijd bedragen EUR 95,-.

Bij kleine groepen / teams duren de gesprekken 70 minuten en de kosten daarvan bedragen € 160,- per consult. Deze consults kunnen ook op de locatie van de client plaatsvinden.

Afspraken kunnen tot uiterlijk 48 uur tevoren kosteloos afgezegd worden; als dat niet gebeurt zal de prijs van een consult in rekening gebracht worden.


Algemene betalingsvoorwaarden, klachtenregeling, etc van de beroepsvereniging van psychologen NIP zijn van toepassing. Zie de links pagina.

Meer informatie over kosten, afspraken, vergoedingen en algemene voorwaarden tref je aan op de website van Psychologisch Centrum aan het IJ.

 

VESTIGINGSPLAATS EN BEREIKBAARHEID Psychologisch Centrum aan het IJ / vestigingsplaats

Psychologisch Centrum aan het IJ ligt in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam, nabij de ingang van de Piet Hein tunnel, de ringweg S 100 en aan het binnen-IJ.

Met de auto is het in vijf minuten bereikbaar vanaf de ringweg A10 (afslag Centrum / Zeeburg / Artis) en in vijf minuten vanaf het Centraal Station, via de Piet Hein kade.
Parkeren is gratis gedurende de eerste anderhalf uur in de parkeergarage van het winkelcentrum Brazilie, ongeveer vijftig meter verderop.

Met het openbaar vervoer is het Psychologisch Centrum in circa tien minuten bereikbaar vanaf het Centraal Station (met sneltram 26) en vanaf het Muiderpoortstation.
Tramlijn 7 stopt vrijwel voor de deur (halte winkelcentrum Brazilie) en volgt een route parallel aan de Singelgracht (via Artis, Weesperplein en Leidseplein).
De IJ-tram verbindt Centraal Station en Psychologisch Centrum aan het IJ in enkele minuten met elkaar.

Een groot aantal fietsroutes en voetpaden leiden naar Psychologisch Centrum aan het IJ.

 

 

NADERE INFORMATIE

Psychologisch Centrum aan het IJ
t.a.v. drs. C. H. Vredeveld
Oostelijke Handelskade 1101
1019 DN Amsterdam

Tel: 020-4197456

Web: www.psychologischcentrum.com
Email: info@psychologischcentrum.com 

eerste pagina